Ίσως σαν ιδέα, στα αυτιά κάποιων να δημιουργήσει συνειρμούς. Ίσως να προκαλέσει βλέμματα αδιαφορίας, αλλά και σχόλια τύπου <<αυτό μοιάζει με το…>>. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το Ελληνικό σπορ με τις περισσότερες εγχώριες και διεθνείς επιτυχίες είναι η κριτική και ο σχολιασμός. Και όμως η ιδέα αυτή δεν θυμίζει σε τίποτα, αλλά ούτε και πρόκειται να μιμηθεί κάτι που στο παρελθόν έχει γνωρίσει επιτυχίες η αποτυχίες τηλεθέασης. Γιατί πολύ απλά οι μοναδικοί αριθμοί που ενδιαφέρουν τους εμπνευστές και παράλληλα υλοποιούς αυτής της ιδέας είναι εκείνοι της προσφοράς όσων μπορούν για όλους εκείνους που έχουν ανάγκη.

 

Το <<#HOPESTREET>> είναι μια φιλανθρωπικού χαρακτήρα δράση, που στόχος της είναι να βρίσκεται συνέχεια σε…δράση και μέσα από μια σειρά εικονολήψεων από διάφορες στιγμές καθημερινότητας στην πόλη του Ρεθύμνου, να προκαλέσει θετική…αντίδραση σε όλους εκείνους που παρακάμπτουν στην σημερινή εποχή τα <<θέλω>> τους για τα <<έχω ανάγκη>> κάποιων ευπαθών συνανθρώπων μας.

Ο Γιώργος Ορφανός και η ομάδα του, έχουν στόχο με μια κάμερα αλλά και… άνετα αθλητικά παπούτσια, να γυρίσουν στα πιο γνωστά, αλλά και…άγνωστα μέρη του πανέμορφου Ρεθύμνου και να καλύψουν με χιούμορ και φαντασία από τις πιο γνωστές μέχρι και τις πιο άγνωστες πτυχές της καθημερινότητας μας, πτυχές που μπορεί να αντικρύζουμε σε ημερίσια βάση, αλλά να μην δίνουμε την απαιτούμενη σημασία σε αυτές. Και αν πολλοί πιστεύουν ότι η καθημερινότητά μας περικλύεται μόνο στα στενά γεωγραφικά όρια της παραλιακής με τις καφετέριες, η στην παλιά πόλη με τα περίφημα ρακάδικα σίγουρα πέφτουν πολύ μακριά από τον εγκεφαλικό προγραμματισμό της ομάδας του <<#HOPESTREET>>. Διότι παλμό σε αυτή την πολή δίνουν και ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ίσως ακόμη και το Πανεπιστήμιο. Όμως μην σας βαζουμε ιδέες…Και η αναμονή πολλές φορές είναι γλυκιά.

Πριν όμως από την έναρξη πραγματοποίησης αυτών των επεισοδίων, η γεμάτη ταλέντο ομάδα ξεκίνησε την πιο σημαντική και ενδιαφέρουσα περιοδεία, που αποτελεί άλλωστε και τον σκοπό δημιουργίας της, αλλά και έμπνευσης αυτής της ιδέας. Την επίσκεψη σε ιδρύματα της πόλης μας αλλά και μια πρώτη καταγραφή των αναγκών τους. Οι ανάγκες των ιδρυμάτων θα κοινοποιούνται στην ιστοσελίδα <<WWW.HOPESTREET.GR>>, ανα τακτά χρονικά διαστήματα, με όλες τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες, και από εκεί όσοι θέλουν να συνδράμουν, θα μπορούν να το πραγματοποιούν απευθείας. Η δράση του <<#HOPESTREET>> θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα από την πόλη μας και τα έσοδα από τα πρώτα video αυτής της προσπάθειας θα διατεθούν στο ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ. Σίγουρα αυτή η δράση είναι κάτι το ξεχωριστό και πρωτότυπο για την πόλη του Ρεθύμνου. Όμως η ομάδα αυτή θέλει να επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης, με ανάλογες δράσεις, μη κερδοσκοπικού, αλλά πολύτιμα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Για αυτό λοιπόν, όταν θα δείτε τον Γιώργο Ορφανό και την παρέα του, τα παιδιά του <<#HOPESTREET>>, χαμογελάστε τους, σφίξτε τους το χέρι, βάλτε τους στην παρέα σας, ανταλλάξτε δυο-τρεις κουβέντες με όσο περισσότερο χιούμορ έχετε στην πνευματική συλλογή σας, σίγουρα η ημέρα σας θα είναι διαφορετική και πιο όμορφη μετά από μια τέτοια συνάντηση…

Like HopeStreet Facebook page

Writer Margarita Stavrianaki

HashTags #CYOU_HopeStreet #CYOU_RethCharity