Μάθε το μυστικό που θα απογειώσει τη σεξουαλική σου ζωή.

Νίκος Αγάθος

Η μεγάλη στιγμή μιας συνουσίας: Η αναπνοή σου επιταχύνεται και οι παλμοί της καρδιάς φτάνουν τους 180 ανά λεπτό. Οι μυώνες του πέους φουσκώνουν και η ουρήθρα καθ’ όλο το μήκος της συσπάται ρυθμικά αναγκάζοντας το σπερματικό υγρό να εκτοξευθεί με δύναμη προς τα έξω καίγοντας γλυκά τα σωθικά σου. Είναι η εκσπερμάτωση. Το αποκορύφωμα της ερωτικής πράξης. Η αίσθηση της υπέρτατης ηδονής. Δευτερόλεπτα μετά, επικρατεί μια μοναδική αίσθηση απόλυτης ευφορίας. Κατόπιν, εξουθένωση. Ύστερα από έναν οργασμό, ο ανδρικός εγκέφαλος είναι αδύνατον να υπακούσει σε οποιοδήποτε σεξουαλικό ερέθισμα που θα οδηγήσει σε στύση.

Και μετά, τσιγάρο… Ή ύπνος.

Μπορεί ένας άνδρας να έχει κι άλλον οργασμό εκτός της εκσπερμάτωσης;
Η σεξολόγος Ava Cadell, Ph.D. και συγγραφέας του βιβλίου NeuroLoveology: The Power to Mindful Sex, λέει: «Ναι. Αρκεί να γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ οργασμού και εκσπερμάτωσης». Πολλαπλούς και διαρκείς οργασμούς, θεωρητικά, μπορούν να απολαμβάνουν μόνο οι γυναίκες, μιας και τα σημεία ηδονής κατά τη διάρκεια μιας ερωτικής πράξης είναι περισσότερο πολύπλοκα. «Ο άνδρας, όμως, έχει μόνο ένα βασικό σημείο αναφοράς: το πέος του», λέει η Cadell.

«Ο ανδρικός οργασμός είναι το μέρος της σεξουαλικής εμπειρίας που συμβαίνει μερικά δευτερόλεπτα πριν την εκσπερμάτωση, συνδυάζοντας μια πληθώρα ισχυρών σωματικών και εγκεφαλικών συμπτωμάτων που ξεκινούν και τελειώνουν από το όσχεο και το πέος. Εκείνη τη στιγμή, οι νευροδιαβιβαστές δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Είναι σαν να έχεις πατήσει το κόκκινο κουμπί γα να εκτοξευθούν οι πύραυλοι. Ο μόνος τρόπος να πετύχεις πολλαπλούς οργασμούς είναι να μη φτάσεις τους νευροδιαβιβαστές σου στο απροχώρητο. Αν το πετύχεις, θα διαπιστώσεις πως οι οργασμοί σε μια και μόνο συνουσία μπορεί να ξεπεράσουν τους δυο ή τρεις. Και αυτό, μπορεί να κάνει την ερωτική πράξη μια ανεπανάληπτη εμπειρία τόσο για σένα όσο και τη σύντροφό σου. Κυρίως, θα κάνει την εκσπερμάτωση αληθινά συγκλονιστική».

Η Cadell, βασιζόμενη σε έρευνες που διεξήγαγαν από το 1950 έως και το 1990 οι πρωτοπόροι της σεξουαλικής υγείας, William Masters και Virginia Johnson, ανακάλυψε ότι ένας άνδρας μπορεί να έχει περισσότερους από τρεις οργασμούς μέσα σε 10 λεπτά.

Πώς μπορείς να το πετύχεις κι εσύ;
Μόλις νιώσεις ότι πλησιάζεις στο σημείο χωρίς επιστροφή, σφίγγεις δυνατά τους πυελικούς μυς (είναι οι ίδιοι μύες που χρησιμοποιείς για να σταματήσεις τη ροή των ούρων).

Την ίδια στιγμή, σταματάς τις διεισδύσεις για μερικά δευτερόλεπτα ώστε να ασχοληθείς με την ευχαρίστηση της συντρόφου σου με τα χέρια ή το στόμα, συγκρατώντας την ορμή των νευροδιαβιβαστών σου. Αμέσως θα βιώσεις μια προ-οργασμική κατάσταση, την οποία μπορείς να ελέγχεις όσο συχνά θέλεις. Ξανά και ξανά. Μέχρι που οι νευροδιαβιβαστές φτάσουν στο αμήν. Και τότε, ο τελικός οργασμός θα μοιάζει με πυρηνική έκρηξη.

source gr.askmen.com