Τι μπορεί να σου διδάξει το προφίλ του πρώην της στο Facebook -CYOUout.com
Γιατί, κάποιες φορές, λίγη αδιακρισία δεν κάνει κακό…

Πάρης Αρσένης

Κοιτάζοντας τη σελίδα της νέας σου αγαπημένης στο Facebook έπεσες κατά τύχη (;) στο προφίλ του πρώην της. Παρότι δεν είσαι τέτοιος άνθρωπος και δεν συνηθίζεις να κάνεις τέτοια πράγματα (λέμε τώρα…), τελικά μπαίνεις στον πειρασμό να εξετάσεις λίγο πιο προσεκτικά τη σελίδα του ανθρώπου που μονοπωλούσε την καρδιά (και, λογικά, το κρεβάτι της…) πριν από εσένα. Ιδού λοιπόν έξι πράγματα που μπορείς (και, πίστεψέ με, θέλεις) να μάθεις από την πιο απίθανη όσο και χρήσιμη πηγή…

Έχεις το συγκριτικό πλεονέκτημα;
Με μια ματιά στο προφίλ του μπορείς να καταλάβεις εύκολα αν έχεις το πλεονέκτημα απέναντί του: αν το προφίλ του είναι τίγκα στα «ποσταρίσματα» για το Farmville ή γεμάτο selfies, τότε δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ν’ αγχώνεσαι -εξάλλου, ποιος σοβαρός άνθρωπος ασχολείται με το Farmville και τις selfies; Εκτός, φυσικά, αν και το δικό σου προφίλ είναι τιγκαρισμένο από selfies και ενημερώσεις του Framville…

Αυτόν; Τον «έχεις»;
Παρότι είναι μάλλον απίθανο να εμφανιστεί στην πόρτα σου (ή την πόρτα της) μανουριασμένος γυρεύοντας «τα ρέστα», το να γνωρίζεις ότι μπορείς να τον «βάλεις κάτω» σε περίπτωση που χρειαστεί να λύσετε τις διαφορές σας σε μια μάχη σώμα με σώμα είναι κάτι, όπως και να το κάνεις, καθησυχαστικό. Αν πάλι δεν «τον έχεις», ίσως δε θα ήταν και τόσο κακή ιδέα να «φυλάγεσαι» για κάποιο διάστημα. Εξάλλου, μην ξεχνάς: Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ…

Τελικά είσαι ο τύπος της;
Βλέποντας το προφίλ του πρώην της μπορείς πολύ εύκολα να διαπιστώσεις αν ο λεγάμενος ήταν / είναι εντάξει τυπάκι αλλά κι αν φαίνεται αρκετά «επιτυχημένος» στη ζωή του. Αν λοιπόν ο πρώην της δεν φαίνεται να εμπίπτει σε κάποια από τις δύο αυτές κατηγορίες, τότε γίνεται απόλυτα κατανοητό για ποιο λόγο η νυν σου εκφράζει έκπληξη όποτε κάνεις κάποια ευγενική χειρονομία προς αυτήν ή όταν καταπιάνεσαι και να φέρνεις εις πέρας με επιτυχία μια προσπάθεια που απαιτεί κόπο και χρόνο.

Από την άλλη, βέβαια, αν ο τύπος φαίνεται μ@λ@κ@ς ενώ παράλληλα αυτή δεν έχει αφήσει να εννοηθεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο ότι καλύτερος από τον πρώην, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο μήπως κι εσύ είσαι μ@λ@κ@ς εν τέλει. Σοβαρά. Αν πάντως υποψιάζεσαι το δεύτερο, μη σε παίρνει από κάτω: μπορείς να δεις την όλη φάση σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να γίνεις καλύτερος σε κάποια πράγματα.

Θα σε αφήνει να βλέπεις μπαλίτσα;
Δύο από τις πλέον συνήθεις «αντρικές» δραστηριότητες στο Facebook είναι ο σχολιασμός της τρέχουσας αθλητικής επικαιρότητας και η εκδήλωση της λατρείας και της αιώνιας πίστης προς την εκάστοτε «ομαδάρα». Προφανώς, το αν ο τύπος έχει διαφορετικές συλλογικές προτιμήσεις από εσένα αποτελεί μια λεπτομέρεια δευτερευούσης σημασίας. Αντίθετα, αυτό που θα πρέπει να σε απασχολεί κατά προτεραιότητα είναι αν η νυν ασχολείται με το «τόπι» ή αν φαίνεται να έχει θεματάκια στην περίπτωση που ο «καλός» της (sic) εξαφανίζεται κάποιες ημέρες της εβδομάδας για να δει μπαλίτσα παρέα με τους κολλητούς του. Αν ο πρώην τα κατάφερνε, λογικά θα βρεις κι εσύ τον τρόπο να συνεχίσεις να απολαμβάνεις το Champions League.

Πόσο χιούμορ έχει το κορίτσι σου;
Όλες οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι θέλουν ο σύντροφός τους να έχει πλάκα, να είναι δηλαδή ένας άνθρωπος «έξω καρδιά» που θα μπορεί να τις κάνει να γελάσουν ακόμα και στα δύσκολα. Τσεκάροντας το προφίλ του πρώην της, λοιπόν, θα μπορέσεις να μάθεις αν το κορίτσι έχει όντως αίσθηση του χιούμορ αλλά και να διαπιστώσεις αν το χιούμορ σου είναι πιο «εγκεφαλικό» ή πιο «χύμα» σε σχέση με του λεγάμενου.
Οπότε δες και κρίνε μέχρι που μπορείς να «τραβήξεις» τ’ αστεία σου. Η λέξη-κλειδί εδώ είναι «ισορροπία»: πρέπει να είσαι λίγο πιο αστείος από τον πρώην της, χωρίς ωστόσο να καταλήγεις καραγκιόζης.

Θα έχετε δράματα;
Για να μπορέσεις να καταλάβεις αν η νυν έχει την τάση να «υστεριάζει» (sic) λιγουλάκι παραπάνω, θα πρέπει να «βουτήξεις» λίγο πιο βαθιά στο προφίλ του πρώην της – μόνο έτσι θα είσαι σε θέση να καταλάβεις αν το νέο αντικείμενο του ερωτικού σου πόθου είναι ένα άτομο ψυχικά και συναισθηματικά ισορροπημένο ή αν έχει την τάση ν’ αρχίζει τα δράματα με το παραμικρό.

Για τον λόγο αυτό, ψάξε να βρεις μακροσκελή όσο και επιθετικά «ποσταρίσματα» από την «κυρία» στον τοίχο του, εξέτασε το ιστορικό της σχέσης της μαζί του από το relationship status του και δες αν η νυν «καλή» σου είχε την τάση να σχολιάζει (και, κυρίως, το ύφος με το οποίο το έκανε) φωτογραφίες στις οποίες εμφανιζόταν ο τύπος με άλλες γυναίκες.

Με λίγη υπομονή, δεν αποκλείεται να βγάλεις «λαυράκι». Πράγμα που, βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, απευχόμαστε…

source askmen.com