Όταν η κορύφωση δεν έρχεται.

Λυδια Μανιατη

Ανοργασμικός / ή δεν θεωρείται κάποιος / α που έχει βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή του την κορύφωση.

Ναι, λοιπόν, κάποιοι δεν έχουν οργασμούς. Είναι οι λεγόμενοι ανοργασμικοί. Είναι εκείνοι και – κυρίως – εκείνες που δεν έχουν βιώσει ούτε μια φορά στη ζωή τους οργασμό. Αν κάποιος ή κάποια έχει βιώσει έστω και μια φορά την κορύφωση – μόνος του ή με παρέα – δεν θεωρείται άτομο με πρωτοπαθή οργασμική διαταραχή.

Η περίπτωση παντελούς απουσίας οργασμού παντού και πάντα απαιτεί άμεση επίσκεψη σε γιατρό (ουρολόγο ή γυναικολόγο αντίστοιχα) και πιθανότατα σε κάποιο ψυχολόγο. Όλοι οι υπόλοιποι είναι άνδρες και γυναίκες που δυσκολεύονται να φτάσουν σε οργασμό λόγω ψυχολογικών ή οργανικών παραγόντων ή και των δύο ταυτόχρονα που τους έχουν μπλοκάρει.

Η Γυναικεία Σεξουαλική Δυσλειτουργία συγκεκριμένα, απασχολεί μεγάλο ποσοστό γυναικών. Σύμφωνα με έρευνες, ένα 10% των γυναικών δεν έχουν έρθει ποτέ σε οργασμό, το 15% δυσκολεύεται στην επίτευξή του ενώ ένα ποσοστό της τάξεως του 50% που έχουν έρθει σε οργασμό δεν δηλώνει ικανοποιημένο ούτε από την ποιότητα του οργασμού αλλά ούτε και από τη συχνότητα του. Υπάρχουν, όμως, και άνδρες με δυσκολία στην επίτευξη οργασμού, με βασικότερα ψυχολογικά αίτια την απώλεια του σεξουαλικού ενδιαφέροντος για τη σύντροφο, το άγχος επίδοσης, την αμφιθυμία για σχέδια εγκυμοσύνης, τα θέματα εγγύτητας και άλλα διάφορα που λύνονται αρκεί ν’ ασχοληθεί κάποιος σοβαρά μαζί τους.

source gr.askmen.com