Το νέο τεκίλα-trend που ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο φανατικούς φίλους του ουίσκι.

Μπάμπης Δούκας

Αν είσαι πραγματικός φίλος του ποτού, σίγουρα θα εκτιμήσεις αυτή την είδηση. Οι υπερ-παλαιωμένες τεκίλες κερδίζουν ολοένα και περισσότερους drinkers στις ΗΠΑ, με πολλούς να υποστηρίζουν πως θα αποτελέσουν το επόμενο καυτό trend στον χώρο των spirits.

Mια τεκίλα για να θεωρηθ

εί υπερ-παλαιωμένη θα πρέπει να υποστεί διαδικασία ωρίμανσης άνω των τριών ετών σε δρύινο βαρέλι (1-3 έτη χρειάζεται η παλαιωμένη). Το αποτέλεσμα είναι μια πολύ πιο σύνθετη γεύση. To χρώμα της ποικίλει, από βαθύχρυσο έως μαλακές αποχρώσεις του χρώματος με του μαονιού, όπως στο ουίσκι, αλλά οι ομοιότητες με τον «βασιλιά των ποτών» δε σταματούν σε αυτό.

Η «μύτη» της έξτρα παλαιωμένης τεκίλας σου βγάζει νότες εσπεριδοειδών σαν αυτές αγαπημένων σκ

οτσέζικων malt , ενώ στον ουρανίσκο θα σου έρθουν κάποιες γεύσεις από bourbon. Φυσικά, λόγω του δρύινο βαρελιού έχει και τις γνωστές «ξύλινες» νότες καθώς και αρώματα βανίλιας και μπαχαρικών. Σου θυμίζει κάτι, σωστά;

Ποιος είναι όμως ο καταλληλότερος τρόπος για να απολαύσεις μια υπερ-παλαιωμένη τεκίλα; Σύμφωνα με την Tania Oseguera, brand ambassador της Cazadores, πρέπει να ξεχάσεις το λεμόνι και το αλάτι. «Θα σου πρότεινα κανέλα και πορτοκάλι. Έτσι ενισχύεται το άρωμα των εσπεριδοειδών και της αγαύης, χωρίς να μειώνεται η γλυκύτητα από τη διαδικασία της ωρίμανσης. Από την άλλη, με την κανέλα δημιουργείται μια ισχυρή συμμαχία με τα μπαχαρικά» υποστηρίζει η Oseguera.

source gr.askmen.com